Emine Erdoğan'ın NEYAD İftar Katılımı - Cumhurbaşkanlığı

Emine Erdoğan, Yükseköğretim çağındaki genç kızların desteklenmesi adına faaliyet gösteren Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin (NEYAD) düzenlediği iftar programında iş kadınları ile iftar sofrasında bir araya geldi.

İftarda Türkiye’nin önde gelen iş kadınları, NEYAD yöneticileri ve davetliler de hazır bulundu. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından Emine Erdoğan, programa katılanlara hitaben bir konuşma yaptı.

“RAMAZAN AYI RUHUMUZU ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN BİR İMKÂNDIR”

Programa katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek ve katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Emine Erdoğan, “Bu kutlu ay, nefsimizin baskısından kurtulup, ruhumuzu özgürleştirmek için bir imkandır. Güzel ahlaka ulaşma yolunda, Rabbimizin bize en güzel hediyesidir. Tüm İslam aleminin, bu manevi arınmışlıkla, huzur içinde bayrama erişmesini diliyorum” dedi.

NEYAD’ın kızların eğitim seferberliği için düzenlediği programın hayırlara vesile olmasını dileyen ve derneğin eğitim çalışmalarından dolayı emek verenleri kutlayan Emine Erdoğan, Türkiye’de son 13 yılda okullaşma oranının arttığını, özellikle yükseköğretimde kadın oranının %13’ten %40’a yükseldiğini söyledi.

“TERÖRÜN KOL GEZDİĞİ BİR DÜNYADA, İYİ YETİŞMİŞ İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Konuşmasında kadınların bilime katkı sağlamasının önemine değinen Emine Erdoğan, “Adaletsizliğin, terörün kol gezdiği bir dünyada, iyi yetişmiş insanlara son derece ihtiyacımız var. Savaşları durduracak, acıları dindirecek nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Üzerinde yaşadığımız bu toprakların, büyük bir medeniyet birikimi var. Bu birikimden faydalanarak, dünyaya örnek olacak farklar ortaya koymalıyız” diye konuştu.

Türkiye’nin, dünyanın en cömert ülkesi olma ve mültecilere kucak açma konusunda öncü bir ülke olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, “Bu yardımseverlik ruhunun kaynağı Anadolu’dur. ‘Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol’ diyen Mevlana’nın yaşadığı topraklardır” dedi.

“HAKKIMIZDA ALGI OPERASYONLARI YAPILIRKEN, SESSİZ KALANLARI MİLLETİMİZ UNUTMAYACAKTIR”

Tarihin bazen insana daha ağır sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Emine Erdoğan, “Türkiye’nin gelişimini hazmedemeyen güçler, tuzaklar kurarken, bizler buna bigane kalamayız, kalmamalıyız” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “‘Ülkemizin adı uluslararası mecralarda yıpratılırken, hakkımızda algı operasyonları yapılırken, sessiz kalanları milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır. Kendilerini güvenli, huzur adacıklarına yerleştirenlerin, milletimiz nezdinde bir kıymeti yoktur. Hepimiz elimizi taşın altına koymakla mükellefiz. Aynı gemide yaşıyoruz. Bu geminin selameti, ortak geleceğimizin de selametidir.”

Ramazan Bayramı’nın yaklaştığını hatırlatarak, bu bayramı güzel birliktelikler için vesile yapılması çağrısında bulunan Emine Erdoğan. Konuşmasını şöyle tamamladı: “3 milyon mülteci kardeşimizle bayram yapacağız. Yurtlarından, yakınlarından uzak bu insanlara bayram sofralarımızı açmak, ne güzel bir insanlık hareketi olur! Çocukları bu bayram daha fazla gözetmek, bizlere ne kadar yakışır. Vatanımızın huzur ve selameti için hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bu bayram da sorumluluğumuzdur. Sözlerime son vermeden önce, yaklaşan Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Ülkemizde ve İslam dünyasında huzur ve sukûn içinde bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum.”

NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş’ın da  bir konuşma yaparak, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiği programın sonunda, Emine Erdoğan’a günün anısına bir plaket takdim edildi.

Haberin Tamamı İçin Tıklayınız

Emine Erdoğan'ın NEYAD İftar Katılımı - Cumhurbaşkanlığı